בזק לא קיבלה לקוי שמיעה – ותפצה ב- 50,000 ₪

אתר פסק דין מעדכן כי אדם שעבר בהצלחה בחינות לתפקיד נציג שירות, טען כי לא התקבל לעבודה בבזק מחמת היותו כבד שמיעה, ובזק חוייבה לפצותו מאחר ולא התאימה דרישותיה לתובע, ובכך הפלתה אותו לרעה. מעשה שהיה כך היה

 

התובע, שסובל מלקות שמיעה, טען כי עבר בהצלחה את הבחינות לתפקיד נציג שירות במוקד הלקוחות של בזק (166). בזק הודיעה לו כי קורס ההכשרה נדחה, וזימנה אותו להתראיין לתפקיד אחר, במטרה לשלב אותו בקורס שנפתח למחרת. הוא התקבל לתפקיד החדש ואף התבקש למלא טפסים שונים, אלא שאז הודיעה לו רכזת משאבי האנוש, כי עליו להמציא אישור מרופא תעסוקתי, נוכח מגבלת השמיעה ממנה הוא סובל. משלא הצליח להמציא את האישור, הודיע לו מנהל מחלקת הגיוס והקליטה בבזק, כי ללא האישור לא יוכל להתחיל את הקורס. בתביעה שהגיש כנגד בזק לבית הדין האזורי לעבודה בת"א, ביקש התובע פיצוי בגין הפלייתו לרעה מחמת מוגבלותו. הוא טען שלמרות שמנהל הגיוס הבטיח לו כי ישתלב בקורס מאוחר יותר לאחר שימציא את האישור הרפואי, הודיע לו כשבוע לאחר מכן, כי גיוס העובדים הוקפא, זאת למרות שבאתר האינטרנט של בזק עדיין הופיעה מודעת דרושים.

בזק טענה

כי כל העובדים ללא יוצא מן הכלל, נדרשים להמציא אישור רפואי, וכי תחילה לא התקבל התובע למוקד המכירה מכיוון שאין לו מיומנויות מכירה, ולפיכך לפנים משורת הדין הפנתה אותו לתפקיד אחר, אולם בסופו של דבר קליטת העובדים בחברה הוקפאה. עוד טענה, כי במוקדים הטלפוניים שלה עובדים אנשים עם מוגבלויות, וכי היא פועלת רבות לקידום שילובם של אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה.

בית הדין קבע

כי הוכח כי התובע נמצא מתאים וכשיר לעבודה והתקבל אליה, וכי הסיבה היחידה בגינה לא התחיל לעבוד בסופו של דבר, הייתה היעדרו של אישור רפואי. לא ניתן להכריע בסוגיית לגיטימיות הדרישה להמצאת אישור רפואי, כך נקבע, מכיוון שהצדדים לא התייחסו אליה, אבל גם בהנחה שדרישה זו לגיטימית, אין חולק כי יש פגם בכך שהועלתה רק יום לפני תחילת הקורס, דבר שגרם לכך שהתובע איבד את ההזדמנות שלו להשתלב בעבודה, וכי על בזק היה להתגמש עמו ולהתאים את דרישותיה לצרכיו המיוחדים.

"אפשר כי בהשקעת מאמצים סבירים ניתן היה למצוא דרך שתיישב את הצורך באישור רופא תעסוקתי (בהנחה שאכן היה מקום לדרוש אישור כזה), עם המועד שנקבע לתחילת הקורס. כך, לדוגמא, אפשר שניתן היה לקלוט את התובע לעבודה בכפוף לכך שימציא אישור רפואי בהמשך, אפשר שניתן היה לפעול באופן נמרץ יותר, על מנת שהתובע יובא בפני רופא תעסוקתי מטעם הנתבעת בתוך זמן קצר, על מנת שניתן יהיה לשלבו בקורס. כל זאת במיוחד בשים לב למעמדה המיוחד של הנתבעת ולהיותה מעסיק ציבורי גדול".

הפיצוי

מאחר ובזק לא עשתה די על מנת להקל על התובע, בהתחשב בכך שנמצא מתאים לעבודה, זוהי הפלייה מחמת לקות השמיעה ממנה הוא סובל, ולפיכך תפצה אותו ב 40,000 שקלים, ותשלם לו הוצאות משפט של 10,000 שקלים.

באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

פורסם בקטגוריה מסחרי, עבודה. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.