ארכיון הקטגוריה: צרכנות

תקנות מסילות הברזל (תנאי נסיעה ברכבת)

נוסעים ברכבת? בואו והכירו את "תקנות מסילות הברזל (תנאי נסיעה ברכבת), התש"ס-2000":

החלקים המעניינים מודגשים 🙂  המשך…

פורסם בקטגוריה צרכנות, צרכנות וסלולר | סגור לתגובות על תקנות מסילות הברזל (תנאי נסיעה ברכבת)

עשרת הדברות לאזרח הנבוך

אם תקלידו את המילה "זכות" ברשת, תגלו שלל מדריכים וזכותונים מכל מיני סוגים, המפרטים בפניכם את זכויותיכם: "זכותך לדרוש" כך וכך, "זכותך לקבל" כהנה וכהנה, הנתונים רבים והמידע מציף. המשך…

פורסם בקטגוריה חוזים, עבודה, צרכנות, צרכנות וסלולר | עם התגים , , , | סגור לתגובות על עשרת הדברות לאזרח הנבוך

צפוף ברכבת? מזגן כבוי? השירותים מקולקלים? תבע את הרכבת !!

לבית המשפט המחוזי בבאר שבע הוגש ערעורה של רכבת ישראל, על פסק דין שניתן כנגדה

בבית המשפט לתביעות קטנות.

פסק הדין בתביעות קטנות ניתן לאחר שנוסע ברכבת, ובנו הקטן (4.5) תבעו את הרכבת בגין עוגמת נפש שנגרמה להם בנסיעה משותפת ברכבת מבאר-שבע לתל-אביב, בחול המועד סוכות אשתקד.

טענות הנוסע בבית המשפט לתביעות קטנות

  1. הנוסע בחר לנסוע ברכבת כדי לבלות יום כיף עם בנו, בשל נוחות הנסיעה וחווית הנסיעה.
  2. עם עלייתו לרכבת, בתחנה הראשונה, גילה, כי היא מלאה עד אפס מקום, כאשר אנשים רבים יושבים על השולחנות ובמעברים.
  3. הוא נאלץ להושיב את בנו על ברכיו, כדי לפנות מקום לאישה נכה.
  4. במהלך הנסיעה גילה, כי כל תאי השירותים סגורים ובנו הקטן נאלץ להתאפק, דבר שהיה לו קשה מאוד, לאור גילו.
  5. לאחר מספר דקות, המזגן ברכבת חדל לפעול, וגם מערכת הכריזה חדלה לפעול, מה שיצר אצלו בלבול גדול.

טענות הרכבת בבית המשפט לתביעות קטנות

  1. הרכבת טענה כי היא מודעת לצפיפות שקיימת בחגים ובימי ראשון, והיא עשתה ועושה ככל יכולתה ליתן שירות טוב.
  2. צפיפות אינה יכולה לזכות את הנוסעים במתן פיצוי.
  3. רק אחד משלושת תאי השירותים ברכבת היה מקולקל, בטרם הנסיעה, ורק במהלך הנסיעה יצאו גם תאי השירותים האחרים מכלל שימוש באופן לא צפוי.
  4. הרכבת אישרה כי המיזוג אכן התקלקל במהלך הנסיעה במספר קרונות, אך לא הייתה תקלה במערכת הכריזה.

בית המשפט לתביעות קטנות קבע כי

  1. המשיב יקבל מהרכבת פיצוי בסך 500 ₪ והוצאות בסך של 500 ₪.

טענות הרכבת בערעורה

10. בית המשפט טעה בקביעותיו והתעלם מפסק דין אחר, שניתן במקרה אחר של נוסעת באותו קרון שהגישה גם היא תביעה כנגד הרכבת, וששם נדחתה התביעה.

11. בית המשפט טעה גם בקביעתו, כי הצפיפות ברכבת, בזמן של ביקוש שיא, מהווה עילת תביעה ומנוגדת ל"ציפייה של נוסע סביר היא, כי יהיה לו מקום ישיבה…". מי שרוצה שיהיה לו מקום ישיבה יכול להזמין מקום.

12. קביעותיו העובדתיות של ביהמ"ש נובעות ממדיניות משפטית שגויה וממסקנה שגויה המנוגדת למציאות בתחום התחבורה הציבורית בארץ ובעולם המערבי.

13. פסק הדין עלול ליצור תקדים שיגרום לריבוי תביעות ולנטל לא סביר על בתי המשפט ועל המבקשת, שכן הצפיפות היא נחלתן של מובילי תחבורה ציבורית ולא מדובר בתופעה זמנית או חולפת.

בית המשפט של ערעור החליט כי:

14. ביהמ"ש לתביעות קטנות פעל כדין כאשר נימק את קביעותיו ופסק דינו.

15. ביהמ"ש רשאי היה להעדיף את עדותו של הנוסע, שנתמכה ברובה על ידי הפקח שהובא לעדות.

16. בית המשפט צדק כשקבע כי נגרמה עוגמת נפש למשיב, וצדק כשקבע 1,000 ₪ כפיצוי כולל.

17. בית משפט של ערעור ציין כי "לא היה ראוי לטעון, כי הצפיפות בתחבורה הציבורית אינה תופעה זמנית או חולפת, כאילו מדובר בגזירת גורל, ובמקום לחשוש מפני תביעות חוזרות בגין תופעה זו, היה ראוי לפעול להקטנת התופעה, ובמידת האפשר לביטולה".

ואני אומרת?

צפיפות, דוחק או שירותים מקולקלים הם לא גזירה משמיים! גם רכבת ישראל צריכה ויכולה לתת את הדין בגין התנהלותה המזלזלת והקלוקלת. ככל שירבו התביעות הקטנות והקנסות הקטנים, כך תגדל מודעותה של הרכבת ובתקווה – נוחותינו העתידית.

פורסם בקטגוריה מסחרי, צרכנות, צרכנות וסלולר | סגור לתגובות על צפוף ברכבת? מזגן כבוי? השירותים מקולקלים? תבע את הרכבת !!

תביעות נגד חברות סלולר-עם סוף טוב!

לרגל החג נחה עליי הרוח והחלטתי לשמח אתכם, ולהביא בפניכם מספר מקרים שונים, בהם האזרח הקטן החליט להגיש תביעה קטנה נגד חברת הסלולר הגדולה – וזכה בכל הקופה!

הסיפורים המלאים, פלוס טיפים מעשיים, לפניכם: המשך…

פורסם בקטגוריה חוזים, סלולר, צרכנות, צרכנות וסלולר | עם התגים , , | 2 תגובות

נא להכיר: תקנות הסלולר החדשות

לאחרונה נכנסו לתוקפן תקנות צרכניות נוספות בתחום הסלולר.

אלו נועדו להגביר את השקיפות של הסכם ההתקשרות עם המנוי, ולאפשר למנוי להבין את ההסכם ביתר קלות. המשך…

פורסם בקטגוריה חוזים, סלולר, צרכנות, צרכנות וסלולר | עם התגים , | סגור לתגובות על נא להכיר: תקנות הסלולר החדשות

חמשת כללי הזהב שכל לקוח סלולר חייב להכיר

כשדנית הגיעה למרכז החברה בעיר, היא לא ביקשה לרכוש מכשיר חדש, אלא רק לעדכן "חבילה" לאחת משתלמת יותר. לדנית הוצעה חבילה הכוללת בין היתר 500 הודעות טקסט בסכום קבוע מסויים, והיא אישרה את ההצעה.

להפתעתה גילתה בחשבונית הבאה כי חוייבה בגין ההודעות שביצעה בפועל, בתעריף הודעה "רגיל", ולא בתעריף ה"חבילה". היא פנתה למוקד, שם אישרו כי חבילת ההודעות לא עודכנה, אך 4 נציגים שונים עימם שוחחה לא היו "רשאים" לזכות את חשבונה. לבסוף הגיעה למנהלת המשמרת, שנתנה לה את הטלפון "הישיר" שלה, אך כמובן שגם היא לא פתרה את הבעיה, ורק אחרי שדנית הוציאה פקס זועם למוקד התלונות של החברה, יצרו עימה קשר והודיעו לה שהטעות תוקנה, בוצע זיכוי וסליחה.

בשבוע שעבר דנית קיבלה חשבונית נוספת, וגילתה שוב כי לחבילת ההודעות שרכשה אין כל זכר, וכמובן כי חשבונה לא זוכה בגין הטעות הקודמת.

 

טעויות רבותיי – טעויות

כולנו מכירים את ה"טעויות" הללו, שחברת הסלולר מבצעת כל כך בקלות, ומתקנת כל כך לאט, אם בכלל. כך למשל, בוודאי מצאתם את עצמכם פעם באחת או יותר מסיטואציות אלו:

 

  • חייבו אתכם בתעריף שיחות / הודעות שגוי.
  • שינו את מחיר החבילה ללא ידיעתכם / העלו לכם את התעריף לדקה או הודעה.
  • חייבו אתכם בחבילת בלק ברי כשאין לכם בכלל בלק ברי, או ב"שירותי מידע ותוכן" שמעולם לא צרכתם, במשך חודש בחודשו.
  • שכחו לעדכן לכם חבילת "גלישה ללא הגבלה", או את החבילה לשיחות מחו"ל, וחוייבתם באלפי שקלים החודש.

כל אלו הן, לכאורה, רק טעויות, אבל הבעיה היא שהן קורות כל הזמן… חברות מחקר בתחום מדברות על טעויות בכ-80% מחשבוניות הסלולר! כשמדובר בלקוח פרטי, הטעויות נעות בין שקלים בודדים ועד עשרות ומאות שקלים לחודש, כשהחיוב העודף המצטבר הוא עצום. כמובן שצרכנים עסקיים / ארגוניים חשופים לטעויות בסדרי גודל של אלפי ועשרות אלפי שקלים בחודש אחד.

בעקבות המצב, צצות להן חברות "בדיקת חשבונות סלולר" שונות, מעת לעת, ומציעות לבדוק את הטעויות בחשבונות עבורך, והנה לך הוצאה נוספת למשק הבית הדחוק גם ככה.

"לא נורא, כפרה"

והבעיה היא שרובנו כלל לא מודעים לטעויות אלו.

וכשאנחנו כבר מגלים אותם, פעמים רבות בדיעבד, אנחנו לא תמיד יודעים מה לעשות. אנו פונים טלפונית למוקד, אך מתחילים "להיזרק" מנציג לנציג. אם החלטנו להגיע עד לסניף המקומי, ההמתנה הארוכה בתור עלולה לגרום לנו להתייאש, וגם אם נקבל תשובות, לא תמיד נראה את הזיכוי בפועל בחשבונית הבאה! זו הסיבה שבמקרים רבים אנחנו פשוט מוותרים, ומספרים לעצמנו ש: "לא נורא, כפרה, זה רק 300 ₪".

אבל אותי, זה פשוט מקומם: כל כך הרבה צרכנים אומללים נפגעים מההתנהלות של רשתות הסלולר ומנסים להילחם בתחנות רוח, מתחננים וצועקים, ובסוף מוצאים את עצמם מאיימים טלפונית על נציגה מסכנה בת 22, מודיעים לה שהם יתבעו "את האמ-אמא שלה", בשעה שאמא שלה, ספציפית, לא עשתה להם כלום…

כדי למנוע את הצרות הללו, בואו ונלמד את 5 כללי הזהב, שכל צרכן סלולר, פרטי או עסקי, פשוט חייב להכיר:

  1. הכל בכתב – הציעו לכם תכנית חדשה וחתמתם. מזל טוב. דרשו לקבל את התוכנית שחתמתם עליה, לא למייל, ולא אחר כך, אלא עכשיו במעמד הקנייה, ובדפוס. עברו מיידית, במעמד הרכישה, על כל הפרטים שסוכמו בע"פ, וודאו שהם מופיעים: מספר דקות שיחה בתוך החבילה, עלות החבילה, ועלות דקת שיחה לאחר שסיימתם לנצל את החבילה. מספר ומחיר ההודעות בתוך החבילה ואחריה, חבילת גלישה, עם או בלי הגבלה, תשלומים חודשיים, זיכויים, אחריות (חשוב). אל תתביישו לשאול שאלות! קחו עוד רבע שעה וסיימו את המשימה כמו שצריך, גם אם הנציג נע באי נוחות על כסאו (http://www.dariacanaff.com?p=220). שמרו על כל מסמכי העסקה, הקבלות ותעודות האחריות של המכשירים, ליום סגריר. כמו כן בקשו מהנציג כרטיס ביקור ושמרו את פרטיו האישיים.

 

  1. תיעוד והקלטה – כן, בהחלט. מותר לכם להקליט את השיחות עם נציג החברה, ואפילו את הפגישה עצמה בסניף. החוק בישראל קובע כי כל עוד המקליט הינו צד לשיחה (דהיינו המקליט משוחח עם הנציג), הרי שההקלטה מותרת. כמובן שאת ההקלטה תוכלו לתמלל, ולהציגה כראייה במשפט לשם ביסוס גרסתכם. כמו כן מומלץ בהחלט לתעד את הפגישה: שבו עם דף ועט, שאלו את הנציג לשמו ורשמו את התאריך בראש הדף. שאלו שאלות ורשמו את התשובות, והקפידו להנהן בכובד ראש בעת התיעוד. מובטח לכם כי הנציג יבדוק את עצמו 3 פעמים לפני שישיב לשאלותיכם, ואף יטריח את עצמו לקום ולקבל אישור מהממונים עליו, בגין כל פעולה או שינוי. מניסיון.

  1. שוויון בהטבות לבעלי מכשירים שנרכשו "בחוץ" – כיום נהוג כי ברכישת מכשיר מהחברה (אשר עולה לעיתים אלפי שקלים, הנפרשים לתשלומים של עשרות שקלים בכל חודש), מעניקה החברה לרוכש "החזר" חודשי, וכך בעצם "מממן" הלקוח את מחיר רכישת המכשיר  (כמובן שסכום ההחזר מדורג בהתאם לסוג המכשיר ולרף מינימלי של סכום חשבונית). אך מה קורה כשהלקוח רוכש את המכשיר בשוק הפרטי, בחוץ? האם גם אז הוא זכאי לקבל את ההחזר החודשי? התשובה היא כן, למרות שנציג החברה יסביר לכם שהתנאי להחזר הוא רכישת המכשיר מהחברה. בעניין זה מחייב "חוק ניתוק זיקה" את החברה בשוויון מלא במתן ההטבות, בין אם המכשיר נרכש בחברה ובין אם הגעת איתו מה"בית", כשהתנאי היחיד לקבלת ההטבה הוא הצגת המכשיר הסלולרי ואישור הקניה, ולכן:  שמרו עליהם היטב.

 

  1. בדקו חשבוניות – 80% טעויות זה המון. וזה אומר שאתם פשוט חייבים, עם כל האי-נוחות שבדבר, לבדוק בכל חודש מחדש את החשבונית. איתור מהיר יביא לחיוב עודף קטן יותר, וסיכוי גדול שתפתרו את הבעיה מבלי להגיע לבית המשפט. הבעיות מתחילות כשלקוח מתעורר אחרי שנתיים ומנסה לקבל זיכוי רטרואקטיבי, והחברה מנסה להפיל עליו את האשמה.

 

  1. החברה עברה על החוק? – אחרי שוידאתם את הפרטים היטב, הפנו דרישה בכתב למוקד פניות הציבור של חברת הסלולר, ודרשו תיקון הטעות ופיצוי. לא עזר? אתם יכולים להגיש תלונה למשרד התקשורת ולמועצה לצרכנות, ואף להגיש כנגד החברה תביעה כספית (בתביעות קטנות אין ייצוג עו"ד, וניתן לתבוע עד 31,900 ₪ http://www.dariacanaff.com?p=352 ).

 

פורסם בקטגוריה "חוזה לך ברח" / מתוך הטור ב-YNET, חוזים, צרכנות | עם התגים , , | 3 תגובות

הצעת חוק חדשה: להעלות את שכר המינימום

בסוף חודש מרץ הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק של חברי הכנסת מוחמד ברכה, חנא סוייד, דב חנין ועפו אגבאריה, הדנה בשכר המינימום במשק.

הצעת החוק מבקשת לקבוע כי

שכר המינימום יהיה בגובה של לפחות 60% אחוז מהשכר הממוצע במשק.

לשם ההמחשה, השכר הממוצע במשק עומד כיום על סך של 8,727 ₪ לחודש.

שכר המינימום עומד כיום על 3,850 ₪ לחודש.

במידה והצעה זו הייתה מתקבלת היום, היה עולה שכר המינימום לסך של 5,236 ₪!!

המטרה

בדברי ההסבר של הצ"ח מבהירים המציעים כי מטרת ההצעה לשינוי המצב הקיים נועדה להבטיח סכום בסיסי כזה, שיאפשר קיום בכבוד: פערי השכר, כך נכתב, שם, מקשים כיום על ניהול מינימלי של חיי משפחה, וזאת בצל ההתייקרות והמשבר הכלכלי. התוצאה: הגבלה במידת הנגישות שיש למשתכרי שכר מינימום למגוון שירותי הבריאות, החינוך, ושירותים בסיסיים אחרים הדרושים להתקיים בכבוד.

נתון מעניין שצויין בהצעה

27% מכלל השכירים משתכרים פחות או שווה לשכר המינימום.

12% מהעובדים משרה מלאה שכרם שווה לשכר המינימום או נמוך ממנו.

פורסם בקטגוריה עבודה, צרכנות | עם התגים | תגובה אחת

אשתי מילאה דלק מסוג לא נכון – והמנוע נהרס

כולנו מכירים את הבדיחות על נשים ונהיגה, אבל אני די משוכנעת שחברת הביטוח AIG ישראל, היום, כבר לא צוחקת מבדיחות אלו…..

זאת לאור העובדה, שרק השבוע חייב אותה בית המשפט השלום לשלם סך של 50 אלף ₪ לבעל רכב, מבוטח, שאשתו תדלקה את הרכב בדלק מהסוג הלא נכון, והרסה את מנוע הרכב בשל כך.

מעשה שהיה

  1. מסתבר כי בשנת 2009 מילאה אשתו של התובע את מיכל הדלק בבנזין 95 אוקטן במקום סולר, מה שהרס את המנוע של הרכב.
  2. התובע פנה לביטוח שלו, והודיע להם על האירוע. הוא התבקש להגיש טפסים, הועמד לו רכב חלופי, והנזק הוערך בכ-49 אלף ש"ח.
  3. התובע ניגש ושילם למוסך את דמי התיקון, אך להפתעתו, כעבור חודשיים נמסר לו מחברת הביטוח כי תביעתו נדחתה.
  4. התובע טען כי יש להכיר בתדלוק הרכב בבנזין במקום בסולר – ובתוצאה (הרכב נהרס) – כ"מקרה ביטוחי" המכוסה על ידי הפוליסה. התובע טען כי זו הייתה "תאונה"!
  5. חברת הביטוח טענה כי האירוע אינו נופל תחת הגדרת "מקרה ביטוחי", ולכן לא מגיע לתובע פיצוי בגין האירוע. חברת הביטוח טענה כי לא ניתן להגדיר תדלוק רכב שגוי כתאונה.

הכרעת בית המשפט

לצערם של AIG, פסקה כבוד השופטת, בהתבסס על תנאי הפוליסה, שה"מונח "תאונה מכל סוג שהוא" דווקא כן כולל בתוכו אירוע של תדלוק שגוי ונסיעה ברכב תוך שימוש בו לאחר מכן. השופטת אף הוסיפה כי "אשת התובע, עשתה מעשה שיגרתי וביקשה למלא רכבה בדלק על מנת להמשיך בנסיעתה. היא לא תיכננה למלא רכבה בסוג דלק שגוי ולא צפתה זאת. גם אם יכולה היתה אשת התובע לצפות שבעת היא מתדלקת את רכבה, המיועד לדלק מסוג סולר, בבנזין, עלול להתקלקל המנוע, אין בטעותה זו כדי לשלול את היות האירוע תאונה".

כמו כן, נפסקו לתובע גם 6,000 ₪ נוספים, כהוצאות משפט.

ומה אני אומרת?

כשחברות ביטוח "נופלות" (נאלצות לשלם), הן בד"כ רצות לתקן את הפוליסות הקיימות, ומוסיפות עוד חריג או הבהרה.

קחו זאת בחשבון, ובדקו היטב את סוג הדלק טרם תדלוק, כי אני ממש לא בטוחה ש"לא ידעתי" יעבוד בפעם הבאה..

מקור הידיעה: THE MARKER

פורסם בקטגוריה צרכנות | תגובה אחת